måndag 19 april 2010

Borgerligheten; Hitler och Nazismens hantlangare.

Det skriks högt och ljudligt från borgerlighetens håll att nazismen och kommunismen är ett och samma, och från nazisterna låter det att ideologin de anammar skulle vara nån sorts "socialism"..
Jag tyckte det kunde vara passande att skriva några rader om just nazismens stöd som gavs här i Sverige under andra världskriget, och vilka dessa typer var.

Dåvarande Konungen (Gustav V) eget brev till Hitler talar för sig själv:

"Redan efter det förra världskriget har jag insett vilken stor fara Bolsjevismen var och alltjämt är, inte endast för oss i Norden utan för hela Europa. Därför vill jag öppet uttala mitt hjärtliga tack för att Ni beslutat att om möjligt slå ned denna pest.
Jag lyckönskar Er till de redan nådda framgångarna!
Nu vill jag bedja om ännu en sak, nämligen att detta brev icke kommer till offentlig kännedom, åtminstone sålänge kriget pågår. Med förtroende räknar jag med förståelse för detta från Er sida. Ni kan emellertid vara förvissad om att jag kommer försöka göra allt för att upprätthålla ett gott förhållande mellan oss."

Vidare fanns/finns en förening som hette Riksföreningen Sverige-Tyskland som skapades i Lund, som arbetade hårt och frenetiskt med att sprida nazistpropaganda i Sverige, och försökte främja vänskapsrelationerna länderna och folk emellan.
Vilka fanns då i denna förening?
Jo, här hittar vi ett hundratal som var anställda inom försvarsmakten; Officerare, amiraler, överstar och kaptener.
Vidare läser jag:
Advokater, landshövdingar och häradshövdingar.
Pastorer och prostar.
Läkare och apotekare.
Inom utbildningssektorn finnes professorer och lektorer.
Vi hittar godsägare, agronomer och lantmätare.
Den största andelen medlemmar består av direktörer, köpmän och chefer inom industrin och handeln.
Vi hittar en hel del av ledamöterna i Svenska Akademien, där bland Sven Hedin, som gjorde det uppmärksammade, inledande hälsningstalet då Tyskland "anordnade" OS i Berlin 1936.

Kartläggningen av denna organisation visar att vi hittar en stor del av hela den borgerliga överhögheten i denna soppa..

Det finns inga som helst tvivel var nazismens sympatisörer hittas, och vilka det var som hjälpte Hitler till makten.
En liten hint; Det kom inte från vänster.

Alla dessa har gemensamt att de hatar Socialism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar